Laporan Bulanan Pasar Elektroda Grafit (Juli, 2022)

Ing Juli, pasar elektroda grafit domestik minangka kabèh nuduhake kinerja banget.Sasi iki, ingHarga GE ingdomestikpasarwis suda dening bab300dolar AS / ton.Alesan utama yaikupenjualan produk bajapunikaing slackmangsa,kang njalaripabrik baja ora aktif ing mundhut elektroda grafit.Ngantipungkasan Juli, rega ide UHP450m karo30%jarum coke punika3220-3360dolar AS / ton, UHP600mm punikaditawani 3730-3880dolar AS / ton, lan rega UHP700mm punika4330-4480dolar AS / ton.Ing awal Juli, rega petroleum coke, bahan baku hulu elektroda grafit, terus munggah, lan coke jarum 's rega ugatetep ing tingkat dhuwur, kangnyurungingGE reganekanggo mbukak ing tingkat dhuwur. Nangingtungku jeblugan lan listrikbusurtungku biasane mati kanggo pangopènan, lan dikarepake kanggo elektroda grafit banget.“Loosenesstawaran rega wis ditampilake ing sperusahaan elektroda grafit cilik lan medium.Bagean cilik saka rega murah GE nuduhake ing pasar.Nanging umume produsen GE ngeyel tawaran rega sing tepat.Leverage antarane stream ndhuwur lan perusahaan stream ngisor sensitif.Ing tengah lan pungkasan Juli, mundhut pabrik baja luwih ditambahi, swasana tuku pasar terus sepi,kanggo njaga arus kas, sawetara GEprodusenluwih suda rega,kang njalari kabeh rega pasar luwih mudhun. Ing kahanan kaya mengkono, Pabrik GE ora duwe pilihan nanging nyuda produksi kanggo ngindhari risiko persediaan sing dhuwur, lan nggawe rencana produksi miturut syarat PO.Saiki bathi ing pasar materi anoda atraktif lan sawetara pabrik GE wis planning kanggo mindhah produksi GE kanggo anode utawa anode OEM.

Ing Juli, dikarepake sakabèhé saka pasar hilir saka jarum coke anaringkih, lan persediaan tuku saham tahap awal isih durung digunakake.Mulane, iki utamané dituku ing dikarepake karo pesenan cilik.Ing pungkasan wulan, coke jarum adhedhasar batu bara ana 1800 -2170 dolar AS / ton, kokas jarum berbasis minyak 2000-2250 dolar AS / ton, lan rega kokas mentah 1310-1650 dolar AS / ton.Ing babagan rega impor, rega coke jarum adhedhasar batu bara dikurangi 10%: Jepang 1700-1800 dolar AS / ton lan Korea Selatan 1800 dolar AS / ton;Ing babagan kokas jarum adhedhasar minyak, Jepang yaiku 2800-3000 dolar AS / ton, Inggris 2000-2200 dolar AS / ton.

Minggu iki, pasar baja konstruksi domestik mbalek maneh ing seesaw, lan permintaan hilir saya apik, nanging transaksi kasebut saya suwe sawise kenaikan rega.Ing tanggal 28 Juli, rega rata-rata rebar domestik yaiku 610 dolar AS / ton, munggah 15 dolar AS / ton saka dina Jumuah kepungkur.Ing babagan bahan mentah, rega kethokan mundhak rada minggu iki, replenishment persediaan ing pabrik baja lor relatif aktif, dene rega tuku pabrik baja Kidul kurang.Rega tuku rata-rata kethokan ing pabrik baja tungku listrik tambah 11 dolar AS / ton kanggo 380 dolar AS / ton (ora kalebu tax) dibandhingake karo minggu kepungkur.Pabrik baja tungku listrik njaga negara sing nguntungake, lan jumlah perusahaan produksi maneh ing China Timur lan China Kulon tambah akeh.Nanging, amarga sumber kethokan nyenyet lan dikarepake banget kanggo baja, paling manufaktur padha ing negara produksi puncak staggered.Recovery saka output nyata diwatesi.Minggu iki, tingkat pemanfaatan kapasitas baja tungku listrik 135 pabrik baja ing China yaiku 35,41%, munggah 1,71% saka minggu kepungkur, lan output baja tungku listrik yaiku 198600 ton / dina, mungkasi penurunan sajrone enem minggu berturut-turut.Senajan rega pasar baja wis rebound bubar, sentimen ngenteni-lan-ndeleng ing hilir isih ketok, kang utamané mimpin dening abang produksi terus saka pabrik baja.Bubar, seri saka kawicaksanan pamaréntah ing liyane dhuwit investasi ing infrastruktur lan kahanan luwih gampangkanggoreal estateagenwis samesthine kanggo mboko sithik nuduhake efek sing sawise pertengahan Agustus.Dampak saka epidemi superimposed lan cuaca suhu dhuwur ing pasar wis weakened, lan pasar baja samesthine kanggo saestu stabil lan mbalek.Ing wektu kasebut, output baja tungku listrik uga bakal nambah signifikan.

 


Wektu kirim: Aug-05-2022